Nadia Murad , Jenna Krajeski , Amal Clooney – Eu voi fi ultima. Povestea captivitatii mele si lupta mea impotriva Statului Islamic

În stoc furnizor

Descriere

Descriere
Cuvint-inainte de Amal Clooney

Traducere de Irina-Marina Bortoi

Nadia Murad s-a nascut si a crescut in Kocho, un sat de fermieri si pastori yaziditi din nordul Irakului. Pe 15 august 2014, cind Nadia avea doar 21 de ani, viata tihnita din satul natal a luat sfirsit odata ce acesta a fost ocupat de ISIS. Barbatii care au refuzat sa se converteasca la islam au fost executati, trupurile lor fiind aruncate in gropi comune, iar Nadia, alaturi de celelalte tinere, a fost dusa la Mosul si vinduta ca sclava. A fost tinuta in captivitate, batuta si violata in repetate rinduri, pina cind, ca printr-o minune, a reusit sa evadeze, gasind adapost in casa unei familii de musulmani sunniti. Eu voi fi ultima este un apel la actiune impotriva brutalitatii Statului Islamic, povestea celui care isi doreste sa supravietuiasca si o scrisoare de dragoste catre o tara pierduta, o comunitate fragila si o familie destramata de razboi.

"De cind o cunosc, Nadia nu doar ca s-a facut auzita, ci a devenit glasul fiecarui yazidit cazut victima genocidului, al fiecarei femei abuzate, al fiecarui refugiat abandonat. Cei care au crezut ca prin cruzimea lor o pot reduce la tacere s-au inselat. Spiritul Nadiei Murad nu este frint, iar vocea ei nu va fi inabusita. Dimpotriva, in paginile de fata glasul ei este mai puternic ca oricind." (Amal Clooney)

"Murad ne face sa intrevedem atrocitatile care i-au distrus familia si aproape au exterminat fragila ei comunitate. Memoriile ei curajoase sint un pas important catre tragerea la raspundere a celor care au comis aceste crime oribile." (The Washington Post)

"Aceste memorii tulburatoare relateaza experientele prin care a trecut Nadia Murad si ridica intrebari privind complicitatea martorilor care au acceptat tacit suferintele celorlalti." (The New Yorker)

"Povestea curajoasa a Nadiei Murad este o lectura esentiala care da fiori. Oricine vrea sa inteleaga asa-zisul Stat Islamic ar trebui sa citeasca Eu voi fi ultima." (The Economist)

"Un volum devastator, dar care inspira si indeamna urgent la actiune." (Kirkus Reviews)

Caracteristici

Autor: Nadia Murad , Jenna Krajeski , Amal Clooney
Editura: Polirom
Anul aparitiei: 2.019
Luna aparitiei: 12
Tip coperta: Brosata
Numar de pagini: 304
Format: 130 x 200 mm
ISBN: 9789734680078

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nadia Murad , Jenna Krajeski , Amal Clooney – Eu voi fi ultima. Povestea captivitatii mele si lupta mea impotriva Statului Islamic”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *